ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Ατζέντα 2030: Η προοδευτική απάντηση στις προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας», 7 Φεβρουαρίου, 2020, Θεσσαλονίκη”

Με αφορμή τη συζήτηση αλλά και τη γενικευμένη αποδοχή των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ  σε παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο, η κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, Πρόεδρος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΙΝΕΡΠΟΣΤ, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους η Agenda2030 μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο οδηγό για μια προοδευτική και βιώσιμη αναπτυξιακή στρατηγική για τη χώρα μας στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΙΝΕΡΠΟΣΤ  στη Θεσσαλονίκη. Στο πάνελ του συνέδριου συμμετείχαν επίσης ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην Ευρωπαική Πράσινη Συμφωνία (EU Green Deal) καθώς και ο κ. Κώστας Σαββίδης, τ. πρόεδρος Κ.Α.Θ. Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Γιώργος Ναζίρης. (Περισσότερα…)

Εκδήλωση «Ευημερία για όλους
σε μια βιώσιμη Ευρώπη», Αθήνα 4 Μαρτίου

Με κεντρικό μήνυμα πως μια άλλη Ευρώπη είναι αναγκαία αλλά και εφικτή, μια Ευρώπη που θα προάγει την ευημερία για όλους και όχι για τους λίγους, μια Ευρώπη συμμετοχική, δίκαιη και βιώσιμη που θα κάνει τους πολίτες να εμπιστευτούν ξανά το Ευρωπαϊκό οικοδόμημαολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Divani Caravel η παρουσίαση στο ελληνικό κοινό η  Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Ευημερία και την Ισότητα με τίτλο «Ευημερία για όλους σε μια Βιώσιμη Ευρώπη».  (Περισσότερα…)

Agora Forum 2018: Το Μέλλον της Δημοκρατίας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε αρχές Δεκεμβρίου το Agora Forum 2018 για «Το μέλλον της Δημοκρατίας», μια συν-διοργάνωση του Agora Dialogue σε συνεργασία με το Athens Development and Governance Institute (ADGI- INERPOST)….

(Περισσότερα…)

Διάλεξη Dr. Jo Puri: “Evaluating Sustainable Development Projects and Programs”, 16 Μαρτίου 2018, Αθήνα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Γρυπάρειο Μέγαρο, παρουσία πλήθους προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, αλλά και διδασκόντων του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δόθηκε διάλεξη από την Dr. Jo (JyotsnaPuri, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διεθνών και Δημόσιων Υποθέσεων στο Columbia University, School of International and Public Affairs (SIPA) και Διευθύντρια της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας  Αξιολόγησης του Green Climate Fund.

(Περισσότερα…)

Συμμετοχή ΙΝΕΡΠΟΣΤ στο Συνέδριο του Economist: “World in Transition: The new jobs-The new skills“, 9 Μαρτίου 2018, Αθήνα

Το ΙΝΕΡΠΟΣΤ συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του Συνεδρίου του Economist στην Αθήνα μέσω της διοργάνωσης πάνελ με τίτλο “Robots versus Humans: Policy Challenges for future labor markets” το οποίο διηύθηνε η Πρόεδρος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ινστιτούτου, κ. Λούκα Κατσέλη.

(Περισσότερα…)

Εκδήλωση ««Επενδυτική Επανεκκίνηση: Τι, Πώς και από Ποιους;» Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, το θέμα των επενδύσεων αναδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα για την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το Ινστιτούτο με τη διοργάνωση σχετικής ημερίδας έδωσε τον λόγο στους πρωταγωνιστές της επενδυτικής διαδικασίας να τοποθετηθούν στα καίρια προβλήματα και να καταθέσουν προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.

(Περισσότερα…)