Η εισαγωγή των έξυπνων ρομπότ στην αγορά εργασίας δημιουργεί νέα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία. Οι δυνατότητες τους ανατρέπουν ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα για την παραγωγική διαδικασία και «απειλούν» να εξοβελίσουν τον ανθρώπινο παράγοντα από πολλούς κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, όπως για παράδειγμα οι τηλεπικοινωνίες. Γεννούνται, λοιπόν, ερωτήματα, όπως η εισαγωγή των μηχανών με τεχνητή νοημοσύνη, και γενικότερα η αυτοματοποίηση (Digitalisation), στην αγορά εργασίας θα δημιουργήσει ένα νέο κύμα ανεργίας; Ποιος ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα στην εν εξελίξει Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση; Θα μπορέσει να τιθασεύσει την τεχνολογική εξέλιξη ή θα καταστεί υποχείριό της;

Το Ινστιτούτο Ερευνών & Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ΙΝΕΡΠΟΣΤ), προσπαθώντας να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε γόνιμου προβληματισμού, συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο του Economist “New Jobs, News Skills” διοργανώνοντας πάνελ με θέμα «ROBOTS vs HUMANS: Policy Challenges for Future Labour Markets»

Συγκεκριμένα, η κ. Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ινστιτούτου συμμετείχε διηύθυνε το πάνελ στο συμμετείχαν με εισηγήσεις τους οι: Gerard Valenduc, Associate Researcher, Foresight Unit, European Trade Union Institute, Noel Moran, CEO Prepaid Financial Services, κ. Χρήστος Ιωάννου, Director of Employment & Labor Market, Hellenic Federation of Entreprises και η κ. Ευτυχία Κασσελάκη, Executive Management Adviser, EY Advisory Services.

Κατεβάστε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου ΕΔΩ