ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση «Ευημερία για όλους
σε μια βιώσιμη Ευρώπη», Αθήνα 4 Μαρτίου

Με κεντρικό μήνυμα πως μια άλλη Ευρώπη είναι αναγκαία αλλά και εφικτή, μια Ευρώπη που θα προάγει την ευημερία για όλους και όχι για τους λίγους, μια Ευρώπη συμμετοχική, δίκαιη και βιώσιμη που θα κάνει τους πολίτες να εμπιστευτούν ξανά το Ευρωπαϊκό οικοδόμημαολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Divani Caravel η παρουσίαση στο ελληνικό κοινό η  Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Ευημερία και την Ισότητα με τίτλο «Ευημερία για όλους σε μια Βιώσιμη Ευρώπη».  (Περισσότερα…)

Agora Forum 2018: Το Μέλλον της Δημοκρατίας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε αρχές Δεκεμβρίου το Agora Forum 2018 για «Το μέλλον της Δημοκρατίας», μια συν-διοργάνωση του Agora Dialogue σε συνεργασία με το Athens Development and Governance Institute (ADGI- INERPOST)….

(Περισσότερα…)

Διάλεξη Dr. Jo Puri: “Evaluating Sustainable Development Projects and Programs”, 16 Μαρτίου 2018, Αθήνα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Γρυπάρειο Μέγαρο, παρουσία πλήθους προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, αλλά και διδασκόντων του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δόθηκε διάλεξη από την Dr. Jo (JyotsnaPuri, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διεθνών και Δημόσιων Υποθέσεων στο Columbia University, School of International and Public Affairs (SIPA) και Διευθύντρια της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας  Αξιολόγησης του Green Climate Fund.

(Περισσότερα…)

Συμμετοχή ΙΝΕΡΠΟΣΤ στο Συνέδριο του Economist: «World in Transition: The new jobs-The new skills«, 9 Μαρτίου 2018, Αθήνα

Το ΙΝΕΡΠΟΣΤ συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του Συνεδρίου του Economist στην Αθήνα μέσω της διοργάνωσης πάνελ με τίτλο «Robots versus Humans: Policy Challenges for future labor markets» το οποίο διηύθηνε η Πρόεδρος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ινστιτούτου, κ. Λούκα Κατσέλη.

(Περισσότερα…)

Εκδήλωση ««Επενδυτική Επανεκκίνηση: Τι, Πώς και από Ποιους;» Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, το θέμα των επενδύσεων αναδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα για την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το Ινστιτούτο με τη διοργάνωση σχετικής ημερίδας έδωσε τον λόγο στους πρωταγωνιστές της επενδυτικής διαδικασίας να τοποθετηθούν στα καίρια προβλήματα και να καταθέσουν προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.

(Περισσότερα…)