Ποιες είναι οι πηγές της απονομιμοποίησης των παραδοσιακών κομμάτων και της κρίσης εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα  στην Ευρώπη και στην Ελλάδα; Τι σημαίνει  να είναι κάποιος “προοδευτικός” στις μέρες μας και γιατί μόνο μια “προοδευτική απάντηση” μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον μιας δημοκρατικής και  ενωμένης  Ευρώπης; Ποιες οι προγραμματικές προτεραιότητες και οι πολιτικές προϋποθέσεις επικράτησης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα;

Αυτά και  πολλά άλλα ερωτήματα απαντήθηκαν στην ημερίδα του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Τμ. Κεντρικής Μακεδονίας (Μ. Αλεξάνδρου 49) στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 με τίτλο «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ: Μέλλον και Προκλήσεις».

Ομιλήτριες της ημερίδας ήταν οι: Λούκα Τ. Κατσέλη, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, π. Υπουργός, Μαριλένα Κοππά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συγκριτικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, π. Ευρωβουλευτής, Κατερίνα Νοτοπούλου, ψυχολόγος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, π. Υφυπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, π. Υπουργός, και συντονιστής ο Λάζαρος Θεοδωρακίδης, Δημοσιογράφος.

Για να δείτε την παρουσίαση της Λούκας Κατσέλη, πατήστε εδώ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 05.10.2022 ΑΠΟ 4.10f

Σύντομα θα αναρτηθούν οι ομιλίες στο κανάλι μας στο Youtube.